De werkzaamheden voor de verbouwing van onze school zijn volop aan de gang. Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder en is het tijd voor een nieuwe update. Ook nodigen we u van harte uit om een kijkje te komen nemen achter de bouwhekken! U leest het in deze update.

Sloopwerkzaamheden

De sloopwerkzaamheden zijn bijna afgerond. Rots Bouw werkt gelijktijdig aan de nieuwbouw en de verbouw van de school. De nieuwbouw bestaat uit de Patio en de Brink, de donkere delen zoals u kunt zien op de tekening hiernaast. De Patio was voorheen de binnentuin en wordt nu overdekt. De fundering en de begane grondvloer van de Patio zijn inmiddels klaar. Ook bij de Brink is de fundering stortklaar en wordt er gewerkt aan de vloer.

Voordat Rots Bouw het bestaande deel van de school kan renoveren, zijn er veel voorbereidingen nodig. Zo zijn er nieuwe kruipluiken gezaagd en zijn openingen in de wand dichtgemaakt. De installateur is gestart met de aanleg van de hoofdleidingen voor elektra en luchtkanalen.

Rots Bouw is nu bezig met het controleren en afstemmen van de verschillende onderdelen zoals de staalconstructie, gevelelementen, kozijnen en dakbedekking, samen met de leveranciers. Begin oktober start de ruwbouw: onder andere de opbouw van de hout- en staalconstructie, de wanden en de gevels.

Onderwijs tijdens verbouwing

Het onderwijs in tijden van verbouwing gaat gelukkig onverminderd door. Het nieuwste deel van ons schoolgebouw, dat niet verbouwd wordt, is nog steeds in gebruik. Hier vinden de praktijklessen plaats en een aantal theorielessen voor de bovenbouw van het vmbo.

U heeft wellicht gezien dat er een tijdelijke voorziening op ons schoolterrein staat. Sinds mei jl. krijgen alle eerste- en tweedejaars leerlingen hier les. Op de Oenerweg in Epe staat een voormalig schoolgebouw waar leerlingen uit de klassen 3 t/m 6 havo/vwo les krijgen.

We zijn trots op hoe onze leerlingen en collega’s met de situatie omgaan. Volgend schooljaar starten we in een gloednieuw schoolpand, waar iedereen naar uitkijkt.

Rondleiding dinsdag 22 oktober

Noteer dinsdag 22 oktober in uw agenda! Wij nemen u als buurtbewoner of ouder/verzorger graag mee voor een rondleiding op de bouwplaats van de school. U kunt tussen 16.30 en 18.00 het bouwterrein op. De ingang bevindt zich op de parkeerplaats aan de Albert Schweitzerlaan (ingang van het bouwterrein). Bent u erbij? Aanmelden kan via deze pagina.

Andere berichten

  • 7 juni 2024

    Bouwupdate sloopwerkzaamheden

  • 25 april 2024

    Oplevering tijdelijke lokalen

  • 14 maart 2024

    We zijn van start!

  • 25 september 2023

    RSG Noord Oost-Veluwe Ondergaat Grote Duurzame Verbouwing in 2024